perjantai 24. syyskuuta 2010

la vida Erasmus

Mari on kipeä vol. 2. Auttaisiko kuuma pivo (siis olut) hunajan ja sitruunan kanssa? Kielikurssilla jotkut kokeilivat tätä puolalaista tapaa.


Kirjauduin sisään SIS- järjestelmään katsomaan kursseja ja sain tietää, että opiskelualani täällä on Media ja viestintä. Hyväksymiskirjeessäni luki siis ainostaan tiedekunnan nimi, Faculty of social sciences. Odotan ainakin valokuvajournalismin ja globaalin viestinnän (tai kommunikaation, mutta se kuullostaa jotenkin hölmöltä suomeksi)  kursseja, jotka valitsin learning agreementiin jo aiemmin. Aion mennä hengailemaan myös Philosophy and arts - tiedekunnan piknikeille ja hain kansainvälisestä palvelusta sellainen keltaisen lipakkeen, jonka kanssa voin mennä senkin kursseille. Molempien tiedekuntien rakennukset ovat keskustassa lähellä Vltvaa ja Kaarlen siltaa, siis keskellä kauneinta Prahaa.

Tällä hetkellä tuntuu, etten asu oikeassa Prahassa vaan paremminkin kaupungin ulkopuolella pikku-Espanjassa. Kyllä, olen opiskellut hiukan espanjaa ja tunnen tosi huippuja espanjalaisia, mutta.... Alkuinnostuksen jälkeen olen alkanut tuntea oloni erittäin ulkopuoliseksi täällä. Espanjalaiset eivät puhu englantia vaan espanjaa, ja he puhuvat sitä liian nopeasti, että ymmärtäisin. He siis puhuvat keskenään, ja he puhuvat lujaa. Heillä on living la vida Erasmus t-paidat. He tulivat kaikki yhdessä, ja heitä on paljon, huhun mukaan jopa puolet Erasmuksista.Eilisen espanjalaisen illan, fiesta fiestan aikaan klubi oli kuulemma niin täynnä, ettei sinne mahtunut enää lisää ihmisiä sisään. Mitä jos kerros olisi täynnä suomalaisia ja illan ohjelmassa olisi "suomalainen ilta", miksi lähtisin ulkomaille ylipäätään?
 
Käänteisesti olen saanut tilaisuuden reflektoida suomalaista identiteettiä. Yhtä Irlantilaista siteeraten kukaan ei oikeastaan vihaa suomalaisia. Vai oletteko koskaan kuulleet moisesta? Luulen, että se on totta, sillä suomalaiseen kulttuuriin kuuluu sisäänrakennettuna halu olla häiritsemättä ketään.

Viikonloppuna tuleva kämppikseni Martyna saapuu Puolasta! Hän pyysi minua kirjoittamaan englanniksi tai mikä vielä parempaa...Tsekiksi. Valitettavasti tsekkini on surkeaa, mutta ehkä seuraavan kerran kirjoitan vaihteeksi englanniksi.



 Stranslation: This weekend my new roommate Martyna  is coming  from Poland! She asked me to write in English or what would be even better... in Czech. Unfortunately my Czech is  awful, but maybe I'll write in English  next time, just for a change.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti