maanantai 24. tammikuuta 2011

Kurssikuvauksia

Viime lukukauden kurssit ovat nyt pulkassa. (Varokaa päättyvää kielikuvaa!) Kun viimekesäinen intensiivikielikurssi lasketaan mukaan, opintopisteitä kertyi nelisenkymmentä ilman sen suurempaa verta ja hikeä. Hajanaisuudesta voi päätellä jotain hukassaolon asteesta, keväällä haluankin opiskella enemmän  kirjallisuutta itseään. Toisaalta, olen käynyt viime aikoina niin ahkerasti museoissa ja myöskin pällistellyt (kirkko)arkkitehtuuria , että ihan muistaa opiskelevansa myös taidehistoriaa.




PassedAesthetic Experience: The XXth Century Conceptual Overview. Maanatai-iltojen estetiikka. Filosofialle tyyppillisesti käteen jäi enemmän kysymyksiä  kun vastauksia. How was you psychical distance? Opettaja oli vilpittömän innostunut puhuessaan Bulloghsista ja Humesta


Prahan estetiikkaa Kampa-museon ikkunasta. (siellä museossa ei ole siis kampoja, vaan  museo sijaitsee Kampa-saarella, ok?)



PassedIntroduction to photojournalism. Kurssi keskittyi valokuvauksen perusteisiin. Välillä kokoonnuttiin katsomaan ja keskustelemaan kuvista. Kuvien  on jännittävää, ja lopulta palkitsevaakin. Kamera, filmit ja valokuvapaperit on hommattava itse, mutta vaikka kurssi on ohi, saan esimerkiksi edelleen käyttää yliopiston pimiötä. Kuvia on tosin jo nyt kertynyt aika kasa:  



























 PassedAspects of Gender in Literature I. Paljon keskustelua, pieni esitelmä ja kirjallinen osuus. Britti-opettaja oli tosi mukava ja ilmapiiri oli rento. Kirjoitin esseeni Stevie Smithin  runoista. Kurssin jatkuu II osalla nyt keväällä.


  
Hattukaupan kyltti Kurna Horassa. Stevie Smith: My Hat























Passed Intercultural Training. Psykologian kurssi, johon kuului lähinnä ryhmätöitä. Suurin anti oli, että tuli tutustuttua Tsekkiopiskelijoihin. Haasteellisinta oli metsästää joku antamaan kurssisuoritus, opettajat kun olivat "lomalla" tai eivät mielestään vastuussa kurssista.


Itsejeni kanssa höpötän. Paikka on ruotsin armeijankin päihittänyt peililabyrintti.




PassedCzech Society Course. Kurssin piti tutustuttaa mm. maan politiikkaan, historiaan. taiteisiin jne. mutta luonnoitsijoiden taso vaihteli hurjasti. Välillä oli melkoista hötöä: en suosittele, ellei sitten kaipaa vain helppoja opintopisteitä


Kierrätyskuva syksyltä
PassedPopular Television.  Katseltiin Tsekkoslovakialaisia propagandistia tv-sarjoja ja teorioita narratiiveistä. Lopputyötä varten piti kehitellä synopsis kuvitteellista ideologiaa tukevaan tv-sarjaan. Opettaja valitettavasti katosi (!) kesken kurssin, ja tentti peruttiin.










Passed Czech for beginners II. Koska kyseessä oli "jatkokurssi" opettaja kieltäytyi käyttämästä englantia, ja sanojen merkitysten selittäminen menikin välillä absurdiksi pantomiimiksi. Ehkä kieltä olisi ollut mahdollista oppia enemmänkin lukukaudessa. Toisaalta en sanoisi, että kieli mitenkään helpottuu edetessä, uusia päätteitä ja sääntöjä sen kuin pukkaa.


__

Huomenna lähdetään pariksi päiväksi Saksan puolelle Dresdeniin. Ennakko-odotukseni perustuvat melkolailla  Dresden dolls -Bändiin ja Kurt Vonnegutin Teurastamo viiteen.  So it goes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti