lauantai 27. marraskuuta 2010

Onni on...

Olen tänään hypähdellyt ilosta, sillä Praha pukeutunut valkoiseen ensilumeen! Tänään valot syttyvät Vanhankaupungin aukiolle pystytettyyn hervottomaan joulukuuseen. 

Tavallinen arki on pohjimmiltaan samanlaista kuin kotomaassakin: aika mukavaa. Puhun siis näistä kahdesta autuaasta viikosta jotka henk.koht. historiankirjoissani tulevat kantamaan nimeä Post-Hostivař. Asuntolassa asuessa suurin osa energiasta meni survival-tyyliseen eloonjäämiskamppailuun. (En valita nykyistä lukaaliani joka sai Suomi-ystävänikin huokailemaan kaihoisan eteerisesti "haista jo...")

Prahassa puitteet ovat kuitenkin sellaiset, että arki säröilee, äkkiarvaamatta kapeat kujat ja joenrannat johtavat romanttisille kävelyretkille, yleiselle hempeleilylle ja  kaikkinaisen kauneuden ällistelylle.

Arkea rikkoi myös pitkä viikonlooppu takaisin turistimoodilla.  Kielillä puhuva meidän perhe aka joka tarjoilijan painajainen kävi tilaamassa gulassinsa tsekiksi, englanniksi, saksaksi ja vähän venäjäksikin. Viimeinkin tuli käytyä myös kommunismimuseossa ja Narodni Galleriessa, joista jälkimmäiseen pitänee palata uudelleenkin.

Meillä on maanantaiperinne, että iltayhdeksältä päättyvän estetiikan luonnon jälkeen mennään istumaan iltaa ja kokemaan esteettisiä elämyksiä myös empiirisesti. Literarni Kavarna (kirjallisuuskahvila) on nimensä puolesta kirjallisuudenopiskelijalle ehdotonvalinta: valitettavasti en osaa neuvoa sen sijaintia, jotkut pikkukujat sinne johdattavat. Viime maanantai  jatkui lopulta tiistaiaamuun, mutta oli sen arvoista nähdä Cross-clubilla elektro-mustalaismusikkia haitarilla esittävä klovni. Cross-klubi sijaitsee Holesovicessa  ja on luultavasti universumin khuulein paikka, siitä ei oikeastaan voi kiistellä. 

Kyseisen illan aikana kuulin myös, että "kaikki sun kaverit on Tankalaisia". Olisikin, ainakin kaikki tuntemani tanskalaiset on kivoja! Olen vakaasti päättänyt, että minun pitää päästä Kööpenhaminaan. Koulu-ruotsilla sitä paitsi kommunikoikin aika hyvin, tai aikakin voi yhdessä naureskella ruotsalaisille ja niiden "jättebralle"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti